Koja je najbolja viza koju možete da dobijete ako želite da migrirate u Australiju?

najbolja_viza_SR

Koja viza je najbolja u slučaju podnošenja zahteva za trajno preseljenje u Australiju?

Odgovor je definitivno Nezavisna viza za kvalifikovane radnike 189.

Nezavisna Viza za Kvalifikovane Radnike (Skilled Independent Visa 189) je viza s kojom stičete pravo na stalni boravak i s njom imate pravo da:

  1. Boravite u Australiji neodređeno vreme;
  2. Radite neograničene sate i živite bilo gde u Australiji,
  3. Studirate bilo gde u Australiji;
  4. Imate pravo na javnu zdravstveno osiguranje i da se prijavite za Medicare i dobijete Medicare card (zdravstvenu knjižicu);
  5. Neograničeno putujete van i unutar Australije u prvih pet godina od kako Vam je viza odobrena. Posle toga morate da imate Resident Return Vizu ili neku drugu vizu. Svakako, ako ispunjavate određene uslove, možete da postanete državljanin u međuvremenu.

Kao osoba sa stalnim boravkom, ako ispunjavate određene uslove što zavisi najviše od Vaših porodičnih okolnosti i primanja, od trenutka ulaska u zemlju možete imati pravo na sledeće beneficije:

  1. Family Tax Benefit Part A – ovo su primanja za roditelje i staratelje maloletne dece (u određenim slučajevima i za punoletnu decu);
  2. Family Tax Benefit Part B – primanja za porodice koje imaju samo jedan izvor prihoda, npr. samohrani roditelji ili bake i deke koji su staratelji;
  3. Child Care Benefit – pomoć za plaćanje troškova obdaništa;
  4. Child Care Rebate – povraćaj u iznosu od 50% za troškove obdaništa.

Lista zanimanja za ovu vizu je kraća nego za druge vize i zbog toga je teže dobiti. Takođe je potrebno imate 60 poena bez nominacija australijske države ili pokrajine.

Ako želite da vidite listu zanimanja za ovu vizu, kliknite na sledeći link:

http://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/SOL.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebna pomoć oko pripreme partnerske ili neke druge vize za Australiju, možete nam se javiti mejlom na info@baxvel.com ili popuniti upitnik na našem vebsajtu i dobićete od nas odgovor putem mejla.

Naša agencija je jedina agencija koja ima registrovanog migracionog agenta na području teritorije Republike Srbije.

Vera Radisavljević
Solicitor & Registered Migration Agent
MARN 1681254

Napomena: Ovaj tekst je pripremljen od strane registrovanog migracionog agenta i australijskog advokata Vere Radisavljević. Ovaj tekst nije pravni savet i ukoliko želite savet u vezi Vašeg slučaja, molimo Vas da nam se obratite na neki od dostupnih kontakata. 

 

najnoviji članci