Šta je to vizna procena za Australiju?

Ukoliko želite imigracionu asistenciju o proceduri i Vašim viznim opcijama za Australiju, odnosno o tome koju vizu biste mogli da dobijete, preporučujemo Vam viznu procenu.

Prvi koraci

Pre nego što se upustite u pripremu zahteva za bilo koju vizu, prvi korak uvek treba da bude vizna procena. Sa viznom procenom, možete da uštedite mnogo vremena i novca, pogotovo ako želite da kasnije radite na svojoj vizi samostalno, bez stručne pomoći.

Postoji mnogo detalja u vezi raznih zanimanja o kojima ljudi koji su ne bave migracijom ne znaju, jer jednostavno nisu dostupne široj javnosti ili su čak netačno objavljene. Stoga uvek toplo preporučujemo viznu procenu kroz koju klijenti saznaju mnogo toga i postanu svesni koliko bi propustili da nisu dobili naš savet.

Vizna procena

Vizna procena je usluga koju pruža registrovani migracioni agent i ona obuhvata sledeće:

1. Pregled svih dokumenata koje dostavite kao što su biografija, poslovne preporuke, ugovori o radu, kvalifikacije, diplome itd. Što više dokumenata dostavite, to ćemo imati bolju sliku o Vama i shodno tome moći ćemo da Vam damo preciznije savete;

2. Savet o kvalifikovanom zanimanju koje bi trebalo da predložite na osnovu Vaših kvalifikacija i radnog iskustva;

3. Savet o Vašim šansama da prođete procenu kvalifikacija i radnog iskustva;

4. Savet o uslovima za australijsko državno sponzorstvo (ukoliko je potrebno);

5. Savet i analiza poena koje biste dobili na Points test-u;

6. Savet za vizu koja bi bila najpovoljnije rešenje za Vas, kako u finansijskom smislu tako i u pogledu prava koje stičete sa određenom vizom (školstvo, zdravstvo, (ne)ograničeno pravo rada, sloboda da birate u kom delu Australije želite da živite, itd.)

Važno: Refundacija troškova se ne vrši ukoliko niste kvalifikovani za odredjenu vizu zato što troškovi nisu zasnovani na Vašoj kvalifikovanosti, već na vremenu utrošenom na pružanju usluge i na veštini potrebnoj da Vam obezbedim najbolji mogući savet.

Vizna procena ne podrazumeva sledeće:

1. Garanciju da ćete dobiti vizu;
2. Samu vizu – vizna procena nije zahtev za vizu, već imigraciona asistencija o viznim opcijama.

Kako do vizne procene

Predlažemo da nam se zainteresovana lica jave na info@baxvel.com kako bismo im poslali upitnik koji treba da popune da bismo dali preliminarno mišljenje o tome vredi li raditi viznu procenu. Preliminarno mišljenje nije vizna procena tj. savet.

U slučaju da lice trenutno ne ispunjava uslove za određenu vizu, mi možemo da ga/je posavetujemo na čemu treba da radi da bi ispunjavalo/-la uslove, ali, ako vidimo da je lice zainteresovano samo za tačno određenu vizu, a da na osnovu dostavljenih podataka ne ispunjava uslove za tu vizu, mi ćemo obavestiti lice o tome. Postoji velika mogućnost da lice neće biti zadovoljno savetom i na njemu/njoj je da odluči da li prihvata savet ili ne.

Konsultacije

Ako već znate Vaše vizne opcije i samostalno radite na vizi, a želeli biste stručni savet ili želite da proverite da li sve radite u skladu sa zahtevima australijskog Imigracionog odeljenja (Department of Immigration and Border Protection), možete zakazati konsultaciju preko nekih od dostupnih kontakata. Konsultacije mogu biti putem telefona, mejla, Skajpa, Vibera ili uživo u kancelariji.

Uplata naknade za usluge može se izvršiti kreditnom karticom, internacionalnim transferom novca ili običnim bankarskim transferom.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebna pomoć oko pripreme bilo koje vize za Australiju, možete nam se javiti mejlom na info@baxvel.com ili popuniti upitnik na našem vebsajtu i dobićete od nas odgovor putem mejla.

Naša agencija je jedina agencija koja ima registrovanog migracionog agenta na području teritorije Republike Srbije.

Vera Radisavljević
Solicitor & Registered Migration Agent
MARN 1681254

Napomena: Ovaj tekst je pripremljen od strane registrovanog migracionog agenta i australijskog advokata Vere Radisavljević. Ovaj tekst nije pravni savet i ukoliko želite savet u vezi Vašeg slučaja, molimo Vas da nam se obratite na neki od dostupnih kontakata. 

najnoviji članci