Turistička viza za Australiju – troškovi i potrebna novčana sredstva

AustralianMoney

Koji su očekivani troškovi i potrebna novčana sredstva za dobijanje truističke vize?

 

„Koliko novca je dovoljno da imam da bi mi turistička viza bila odobrena?“ je pitanje za milion dolara.

Potrebna novčana sredstva za turističku vizu

Ako pozovete Odeljenje za unutrašnje poslove (Department of Home Affairs) s namerom da se raspitate o tome kolikim novčanim sredstvima treba da raspolažete da bi Vam turistička viza bila odobrena, razgovor bi otprilike ovako izgledao:

A: Dobar dan. Želim da se prijavim za turističku vizu. Koliko je dovoljno novca da imam?

B: Morate da imate najmanje 1,000 do 1,500 australijskih dolara za boravak od mesec dana.

A: Ali avionska karta me košta najmanje 2,000 dolara, da li ste sigurni da je 1,500 dolara dovoljno?

B: Nemojte se obazirati na to. Ako imate 1,000 do 1,500 dolara to će Vam biti dovoljno za mesec dana. Takođe, ako imate rođaka ili nekog ko bi Vam obezbedio besplatan smeštaj, onda Vam u tom slučaju treba još manje novca.

Imajte na umu da je na sajtu Odeljenja za unutrašnje poslove istaknuto da ne treba da se oslanjate na savete Odeljenja nego da konsultujete registrovanog migracionog agenta. Mi isto savetujemo naše klijente, zato što su objavljene informacije opšteg tipa i mogu biti neprimenjive u Vašem slučaju.

 

Uslovi za dobijanje turističke vize

Već smo govorili o uslovima za dobijanje turističke vize i više o tome možete pročitati ovde. Važno je da znate da možete ispunjavati sve opšte uslove za dobijanje vize, a da Vam viza ipak ne bude odobrena.

Nadležni za ova pitanja su ti koji procenjuju da li imate još neke razloge za dolazak u Australiju pored navedenih.

Korišćenjem usluga migracionog agenta, povećavate šanse za dobijanje turističke vize i na taj način izbegavate da napravite neke od uobičajenih grešaka. Ponekad te greške nastale u toku Vašeg samostalnog rada na vizi, mogu da utiču na dalji uspeh Vaših potencijalnih budućih prijava. Stoga se uvek savetuje da se obratite migracionom agentu za pomoć, naročito ako imate u planu da se kasnije prijavite za još neki tip vize.

 

Troškovi prijave

Ako se prijavljujete za turističku vizu podtipa 600, troškovi iznose 140 dolara ukoliko se prijavljujete van Australije. Ako se prijavljujete za produžetak vize, naplaćuje se 345 dolara. Ako biste i treći put za redom produžavali svoj boravak, onda je potrebno da platite 1,045 dolara.

Produžetak znači da se prijavljujete za novu turističku vizu. Sa svakom novom prijavom treba da ispunjavate sve uslove i da se nadate da će viza biti odobrena.

 

Turističke vize za članove porodice

Ako biste želeli da sa svojim partnerom ili porodicom putujete u Australiju, imajte na umu da svaka osoba mora da ima svoju vizu. To znači da ako četvoročlana porodica želi da dođe u Australiju, onda je potrebno da se prijave za četiri turističke vize. Isto važi i ako žele da produže svoj boravak.

 

Prava koja pruža turistička viza

Turistička viza za Australiju Vam omogućava da dođete u Australiju na odmor, kratak poslovni put ili da posetite porodicu i prijatelje.

Ova viza takođe omogućava da:

  • Studirate u Australiji do tri meseca.
  • Radite kao neplaćeni volonter, ali samo ako australijski državljanin ili rezident ne bi bio plaćen da odradi isti posao s tim da Vam mogu biti refundirani troškovi hrane i smeštaja.

 

Studiranje u Australiji sa turističkom vizom

Ako imate turističku vizu i voleli biste da pohađate kratak studijski kurs, slobodno nam se obratite i mi ćemo Vam rado pomoći sa prijavom. Takođe, naša agencia Vam stoji na raspolaganju i za pitanja o upisu na kurs, izboru kursa, itd.

Mi takođe nudimo i konsultacije onima koji bi da uštede novac i potrebno im je samo stručno navođenje i savetovanje ili da agent pogleda njihovu prijavu i da savete pre nego što rezervišu sve što je neophodno za njihovo putovanje.

Takođe nudimo posebne usluge klijentima iz zemalja sa visokim rizikom od odbijanja vize za koje pripremimo neophodna dokumenta i tako povećamo šanse za odobravanje njihove vize.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebna pomoć oko pripreme turističke ili neke druge vize za Australiju,  možete nam se javiti mejlom na info@baxvel.com ili popuniti upitnik na našem vebsajtu i dobićete od nas odgovor putem mejla.

Naša agencija je jedina agencija koja ima registrovanog migracionog agenta na području teritorije Republike Srbije.

Vera Radisavljević
Solicitor & Registered Migration Agent
MARN 1681254

Napomena: Ovaj tekst je pripremljen od strane registrovanog migracionog agenta i australijskog advokata Vere Radisavljević. Ovaj tekst nije pravni savet i ukoliko želite savet u vezi Vašeg slučaja, molimo Vas da nam se obratite na neki od dostupnih kontakata. 

najnoviji članci