Biometrijski podaci

Ko mora da izvadi biometrijske podatke?

Ukoliko aplicirate van Australije za vrstu vize koja spada u biometrijski program ili ste građanin države koja je deo biometrijskog programa, potrebno je da date Vaše biometrijske podatke u AVAC centru (Australian Visa Application Centre) ili u ABCC centru (Australian Biometrics Collection Centre).

Za više informacija o državama koje su deo biometrijskog programa, posetite sledeći link.

 

Kada i gde se vrši uzimanje biometrijskih podataka?

Potrebno je da prvo podnesete zahtev za vizu online ili u papirnoj verziji, a da biometrijske podatke date naknadno dolaskom u AVAC ili ABCC centar nakon što dobijete obaveštenje da su oni potrebni kako bi Vaš zahtev bio kompletiran.

Ukoliko želite da saznate lokacije najbližih AVAC ili ABCC centara posetite sledeći link.

Kako izgleda uzimanje biometrijskih podataka?

Uzimanje biometrijskih podataka podrazumeva fotografisanje Vašeg lica digitalnom kamerom i skeniranje svih 10 otisaka prstiju digitalnim skenerom.

Za lica mlađa od 16 godina ili ona koja nisu u mogućnosti da razumeju proceduru, uzimanje biometrijskih podataka se radi uz prisustvo roditelja ili staratelja.

Deci koja imaju manje od 5 godina, a koja apliciraju van Australije i deci koja imaju manje od 10 godina, a koja apliciraju iz Australije ne uzimaju se otisci prstiju, već se ona samo slikaju.

 

Naknada za uzimanje biometrijskih podataka

AVAC i ABCC naplaćuju naknadu za uzimanje biometrijskih podataka. Za više informacija o visini naknade, kontaktirajte najbliže AVAC i ABCC centre.

 

U naše kompletne usluge uključena je i asistencija popunjavanja prijave za uzimanje biometrijskih podataka gde mi vršimo popunjavanje prijave za klijente i rezervaciju termina.

Možemo Vam pomoći da zakažete uzimanje biometrijskih podataka i ukoliko niste nas prethodno angažovali za kompletnu uslugu.

Više o našim uslugama i načinu rada možete pročitati u delu Naša ponuda.