Upis na studije

Proces upisa na studije često ume da traje i da bude složeniji od samog procesa pripreme zahteva za studentsku vizu i prateće dokumentacije, te je preporučljivo da koristite usluge licenciranog agenta za obrazovanje budući da na mnoge studije ne možete samostalno da se upišete.

 

Agenti za obrazovanje

Angažovanje licenciranih agenata za obrazovanje savetuju i sve obrazovne institucije, jer agenti za obrazovanje najbolje poznaju procedure i imaju iskustva u saradnji sa institucijama, te mogu dati adekvatan savet o tome koja Vam je dokumentacija potrebna i kako da brzo i jednostavno ispunite sve administrativne zahteve.

Mi u našem timu imamo dva licencirana agenta za obrazovanje –  Vera Radisavljević QEAC L202 koja radi iz Srbije i Ljiljana Šorban N024 koja radi iz Australije. Naši agenti za obrazovanje mogu Vam dati najbolji savet i biti Vaši posrednici u komunikaciji sa obrazovnim institucijama.

 

Savet o viznim opcijama

Da biste se prijavili za studentsku vizu neophodno je da se prethodno upišete na željeni studijski program ili kurs. Po upisivanju programa ili kursa biće Vam izdata potvrda o upisu (Confirmation of Enrolment – CoE) sa jedinstvenim kodom koji se potom unosi u Vaš zahtev za vizu.

Osim što je licencirani agent za obrazovanje, Vera Radisavljević je i licencirani agent za migracije i australijski advokat, te Vas ona može posavetovati i oko toga da li je uopšte moguće da dobijete studentsku vizu, kao i šta je u Vašem najboljem interesu kako bi Vam šanse za dobijanje vize bile povećane.

Treba istaći da upis na studije ne znači automatski odobrenu studentsku vizu, te je važno biti detaljan i pažljiv u fazi priprema kako bi šanse za odbijanje bile što manje.

 

Konsultacije i upis

Mi uvek radimo na upisu na određenu instituciju za koji smatramo, zajedno sa klijentom, da on može uspešno da upiše i da je ona u skladu sa njegovim željama i finansijama. Postoji mogućnost da student bude odbijen prilikom upisa na jednu instituciju, te uvek možemo pokušati i sa drugim institucijama.

Mi nudimo konsultacije za studentske vize kada klijent još uvek razmatra svoje mogućnosti i tada možemo zajedno prodiskutovati sve Vaše opcije i želje.

Ukoliko se odlučite za saradnju sa nama, treba da znate da se u nekim slučajevima usluga upisa na studije dodatno naplaćuje o čemu biste detaljno mogli da se informišete u toku konsultacija.

 

Samostalan rad

Ukoliko se već upisao na željeni kurs ili studije, klijent može nama da se obrati samo za pomoć oko pripreme studentske vize. U tom slučaju angažuje nas za kompletnu uslugu  i potrebno je da nam dostavi potvrdu o upisu (CoE) koji je neophodan za popunjavanje zahteva za vizu.

Osim na upisu, klijent može samostalno raditi i na zahtevu i dokumentaciji za vizu, a angažovati našeg licenciranog agenta za migracije da proveri njegov rad.  Više o tome u delu Uradi-sam provera.

Usluga upisa na studije je odvojena od usluge kompletne asistencije za pripremu studentske vize kako bi klijent imao slobodu da sam radi na upisu ako to želi. Ipak, naš savet je da imate stručnu pomoć prilikom pripreme zahteva za studentsku vizu, jer je to u Vašem interesu. Dešava se da oni koji samostalno rade na zahtevu naprave neke greške u samom zahtevu ili prilikom prilaganja dokumentacije, a koje mi kasnije ne možemo da ispravimo.

 

Osiguranje

Jedan od uslova za apliciranje za studentsku vizu jeste i posedovanje posebnog osiguranja Overseas Student Health Cover – OSHC. Preko naše firme možete uplatiti ovo osiguranje, a više o tome pročitajte u delu Osiguranje.

Više o našim uslugama i načinu rada možete pročitati u delu Naša ponuda.

Za više informacija o samoj vizi pročitajte u delu Studentska viza 500 i Viza za pratioce studenta 590.