Trening viza potklasa 407

Trening viza za Australiju potklasa 407

Ambiciozni ste i željni novih iskustava? Ukoliko želite da se profesionalno usavršavate u okviru svoje branše, trening viza za Australiju je za vas.

Trening viza 407 (Training visa Subclass 407) je viza namenjena onima koji bi da završe obuku za profesionalno osposobljavanje na radnom mestu i tako poboljšaju svoje veštine za trenutno zanimanje.

Za ovu vizu možete se prijaviti u Australiji ili van nje i to samo jednom, bez mogućnosti produžavanja ove vize.

Trening viza vam omogućava da:

 • Ostanete u Australiji do 2 godine na obuci
 • Povedete članove porodice sa sobom u Australiju
 • Ako ste diplomac, da u toku prakse budete plaćeni, ili da volontirate u trajanju od minimum 30 ili više sati nedeljno

Uslovi apliciranja za trening vizu

Uslovi koje kandidat mora da ispuni da bi dobio trening vizu
5 uslova koje morate ispuniti da biste dobili trening vizu za Australiju

Da biste dobili ovu vizu za Australiju, potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

 1. da ste sponzorisani;
 2. da ste nominovani (izuzev ako Vaš sponzor nije agencija Commonwealth vlade) – nominacija je faza u procesu dobijanja trening vize za koju je potrebno da sponzor prikaže informacije o osobi koja treba da se obučava, navede razloge i program obuke;
 3. da ste pozvani (ako je Vaš sponzor agencija Commonwealth vlade);
 4. da imate minimum 18 godina ili više u vreme donošenja odluke o vizi;
 5. da prikažete da imate dovoljna finansijska sredstva da izdržavate sebe i svoje članove porodice koji će Vam se pridružiti, dok budete boravili u Australiji.

Period obrade zahteva za trening vizu za Australiju

Obrada zahteva za trening vizu za Australiju, u vreme pisanja ovog članka, iznosi 90 dana za zahteve u 75% slučajeva i 4 meseca za zahteve u 90% slučajeva.

Ovaj proces može da traje duže ukoliko:

 • ne popunite tačno zahtev;
 • ne priložite sva potrebna dokumenta ili je potrebno da dostavite dodatne informacije koje zahteva Imigraciono odeljenje Australije;
 • Vaši podaci moraju da se provere.

Troškovi podnošenja zahteva za trening vizu za Australiju

Koliko košta trening viza za Australiju?
Troškovi za dobijanje trening vize za Australiju

Taksa za zahtev za trening vizu za Australiju je AUD 405 za glavnog nosioca vize.  Taksu plaćaju svi članovi porodice koji sa Vama putuju u Australiju.

Napominjemo da iznos naknade može biti drugačiji od prikazanog. Molimo Vas da posetite sajt Imigracionog odeljenja Australje kako biste proverili tačnu cenu.

Vrste obuke za nosioce trening vize za Australiju

Postoje tri vrste obuke za koje se trening viza za Australiju koristi:

 1. Obuka za potrebe registracije – registracija zanimanja, članstvo ili dobijanje licence su obavezni za rad u okviru zanimanja za koje se odlučite, ovo važi i u Australiji i u Vašoj zemlji;
 2. Obuka za potrebe profesionalnog napredovanja za osobe sa određenim zanimanjem;
 3. Obuka za veštine stečene van Australije – obuka je podržana od starne vladine organizacije u Australiji ili od vlade zemlje nominovanog kandidata i podrška mora biti na nacionalnom ili državnom / teritorijalnom nivou. Ova obuka omogućava i profesionalni razvoj, namenjen zaposlenima iz poslovnog sveta.

Za određena zanimanja u ugostiteljstvu i negovateljstvu mi Vam možemo pomoći da nađete praksu, uz naknadu.

Potreban nivo znanja engleskog jezika

Za trening vizu potklase 407 je potrebno da glavni nosilac vize ima funkcionalni nivo engleskog. Pod ovim se podrazumeva:

 • da ste državljanin i posedujete validan pasoš neke od sledećih zemalja: Velika Britanija, Amerika, Kanada, Novi Zeland ili Republika Irska; ili
 • da je Australian Adult Migrant English Program procenio Vaše znanje engleskog jezika funkcionalnim; ili
 • da imate diplomu ili ekvivalentni sertifikat sa ustanove koje se nalazi u Australiji ili van nje, a za koju je potrebno minimalno 2 godine studiranja a nastava se odvija na engleskom jeziku; ili
 • ste pohađali neku od institucija navedenih na sledećem linku; ili
 • ste u toku 12 meseci pre apliciranja za vizu položili neki od svetski priznatih testova engleskog jezika (IELTS, TOEFL iBT,PTE Academic, CAE).

Zdravstveno osiguranje za Australiju

Potrebno je da imate adekvatno zdravstveno osiguranje, kako vi tako i vaši članovi porodice. Ukoliko kupite zdravstveno osiguranje preko nas možete ostvariti značajan popust.

Za više informacija predlažemo da pogledate deo na našem sajtu o zdravstvenom osiguranju za Australiju.

Neke države imaju recipročne sporazume za zdravstveno osiguranje sa Australijom. Državljani koji imaju važeće pasoše tih država moraju svakako da prilože dokaz  o recipročnom sporazumu.

Članovi porodice

Članovi porodice osobe koja ide na obuku u Australiju na osnovu trening vize mogu biti uključeni u zahtev nosioca vize. Takođe, članovi porodice mogu naknadno da podnesu zahtev i pridruže se nosiocu vize.

Članovi porodice moraju takođe, kao i glavni nosilac trening vize, da ispunjavaju uslove po pitanju zdravstvenog stanja i krivične istorije.

Promena sponzora za nosioce trening vize za Australiju potklase 407

Ukoliko rešite da promenite organizaciju koja vas obučava u Australiji, trebalo bi da budete sponzorisani od strane te nove organizacije, a da biste to postigli, potrebno je da ta organizacija podnese novu nominaciju za vas.

Kad Vam je nova nominacija odobrena, možete da nastavite obuku sa novom organizacijom za vreme važenja trening vize 407.

Ne morate da podnosite zahtev za novu vizu, dokle god nastavite da budete deo obuke za program za koji Vam je viza odobrena.

Ako se promeni program obuke, treba da podnesete nov zahtev za vizu.

Ako vaš sponzor, odnosno organizacije kod koje vršite obuku, reši da prekine obuku sa vama, potrebno je da obavestite Imigraciono odeljenje Australije o tome.

Ukoliko želite da podnesete zahtev za novu trening vizu za Australiju potklase 407, treba da prikažete da imate sponzorstvo za novu vizu. Takođe je potrebno da priložite objašnjenje zašto niste bili u mogućnosti da završite obuku koja je bila planirana za period važenja prethodne vize.

Podnošenje zahteva za trening vizu za Australiju dok ste u Australiji 

Ako podnosite zahtev za trening vizu za Australiju iz Australije, potrebno je da ste nosilac vize, koja nije:

 • viza za Australiju potklase 403 znana kao Domestic Worker (Diplomatic or Consultar Stream); ili
 • viza za Australiju potklase 771 znane kao Tranzitna viza za Australiju; ili
 • viza za Australiju koja je Special Purpose Visa i namenjena osobama koje imaju poseban status pred vladom Australije, u različite svrhe.

Pored Trening vize 407 postoje i druge vizne opcije za diplomce kao što su Viza za kvalifikovane diplomirane inženjere potklase 476 ili Privremena radna viza za diplomce potklase 485. U slučaju da ne ispunjavate uslove za ove dve vrste viza, onda trening viza može biti opcija za Vas shodno Vašim okolnostima.

Trening viza za Australiju potklasa 407 FAQs

Kome je namenjena Trening viza za Australiju?

Trening viza za Australiju potklasa 407 je viza namenjena osobama koje žele da učestvuju u programu obuke, da poboljšaju poslovne veštine, steknu radno iskustvo ili profesionalno napreduju u svom polju rada.

Da li je trening viza ista kao radna viza?

Trening viza za Australiju potklase 407 se od strane Imigracionog odeljenja Australije ne klasifikuje kao radna viza.

Da li mogu da napustim Australiju dok imam trening vizu?

Dok trening viza 407 važi, nosioci ove vize imaju pravo da putuju van Australije i da se vraćaju u Australiju.

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi trening vize za Australiju, popunite upitnik i zakažite konsultacije.

_____________________________________________________________________________________

* Baxvel je konsultantska agencija koja pruža usluge imigracione asistencije prilikom prijave za sve vrste viza za Australiju.
Odricanje od odgovornosti: Baxvel nije agencija za zapošlavanje, niti pruža usluge posredovanja u pronalaženju posla, niti regrutuje kadrove.
* Informacije na sajtu, vezane za posao i migraciju u inostranstvo su isključivo informativnog karaktera.

Reference:

Foto 1 – Freepik (link)

Foto 2 – Freepik (link)