Zašto studirati u Australiji?

Zasto_studirati_u_AU2

Postoje velike prednosti studiranja u Australiji i posedovanja studentske vize za Australiju. U Australiji studiraju studenti iz celog sveta, te je veoma lako doći u kontakt sa ljudima iz raznih kultura. Poznavanje i razumevanje različitih kultura, a posebno život i rad u multikulturalnom okruženju doprinose proširivanju vidika, sticanju tolerancije i učenju interkulturalne komunikacije. Svi ovi aspekti veoma su važni za dalja lična i profesionalna usavršavanja svakog pojedinca.

Sa studentskom vizom za Australiju, ne samo da možete studirati u Australiji i steći novo životno iskustvo, nego Vam studentska viza za Australiju daje mogućnost i da radite do 40 sati za dve nedelje u periodu dok studirate i da radite neograničeno u toku raspusta ili pauza u studiranju.

Sa studentskom vizom Vam je takođe dozvoljeno da putujete izvan Australije i obilazite okolne zemlje ukoliko to želite i da se vratite onoliko puta koliko želite dok je viza važeća.

Takođe možete da povedete i članove porodice. To možete učiniti i kasnije prijavljujući ih kao naknadne aplikante.

 

Upis na kurs ili studije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebna pomoć oko pronalaženja i upisa na odgovarajući kurs ili studije, pripreme zahteva i prateće dokumentacije za vizu, te savetovanja ili konsultovanja o Vašim opcijama, slobodno nam se obratite.

Mi smo partneri sa mnogim obrazovnim institucijama u Australiji i, takođe imamo obrazovnog agenta koji radi iz Brizbejna u Australiji.

 

Popularnost studija u Australiji

Sve više ljudi odlučuje da aplicira za australijsku studentsku vizu. Ovo nije iznenađujuće kada uzmete u obzir da je 8 od 100 najboljih univerziteta na svetu u Australiji. Sa svojih 1.100 institucija koje nude oko 22.000 kurseva, Australija je treća najpopularnija internacionalna studentska destinacija.

Od decembra 2014. godine, australijske vize se izdaju i elektronski povezuju sa Vašim pasošem, što znači da u njemu nećete dobiti viznu nalepnicu.

Pre nego što podnesete zahtev za studentsku vizu za Australiju, obavezno je dostaviti COE (Confirmation of Enrolment), elektronsku potvrdu o upisu na kurs odnosno studije.

 

Koliko studentska viza za Australiju košta?

Troškovi prijave za studentsku vizu za Australiju, u trenutku pisanja, iznose AUD$575, bez obzira da li ste u Australiji ili van nje prilikom apliciranja. U nekim slučajevima iznos je veći, kao npr. ako vas vaši članovi porodice prate u Australiju.

Imajte na umu da gore navedeni troškovi ne uključuju druge troškove koje biste morali da platite, kao što su zdravstveni pregled, različita uverenja i ostala prateća dokumentacija, te usluge migracione asistencije.

Ukoliko je potrebno da produžite studentsku vizu kako biste nastavili studije možete zatražiti produženje vize kako biste dobili drugu studentsku vizu. Naknade za obnavljanje studentskih viza su iste kao i prethodno pomenute, AUD$575, ali ovaj iznos može biti veći zavisno koliko puta i odakle podnosite zahtev za studentsku vizu za Australiju.

Koliko vremena je potrebno da se dobije studentska viza za Australiju?

Vreme obrade za studentsku vizu za Australiju varira od 7 do 86 dana.

Australijska studentska viza može biti povezana sa različitim studijskim kursevima i sektorima kao što su:

– lingvistika (Opšti kurs engleskog jezika, priprema za testove IELTS i Cambridge, itd.);

– profesionalni (VET kursevi, stručno obrazovanje i obuka);

– univerzitetski (Bachelor, Master i PhD) itd.

 

U zavisnosti od izabranog studijskog sektora, vreme obrade vaše studentske vize može da varira. U nastavku sledi tabela sa okvirnim podacima koji prikazuju vreme obrade zahteva za vizu zavisno od izabranog studijskog sektora.

 

Studijski sektor Vreme obrade Vreme obrade
Spoljno poslovanje ili sektor odbrane 75% prijava se obradi za 16 ​​dana 90% prijava se obradi za 30 dana
Sector postdiplomskih istraživanja 75% prijava za 51 dan 90% prijava za 86 dana
Sektor bez kvalifikacija 75% prijava za 7 dana 79% prijava za 22 dana
Školski sektor 75% prijava za 35 dana 90% prijava za 64 dana
Nezavisni sektor ELICOS-a 75% prijava za 23 dana 90% prijava za 46 dana
Sektor stručnog obrazovanja i obuke 75% prijava za 45 dana 90% prijava za 56 dana
Sektor visokog obrazovanja 75% prijava za 42 dana 90% prijava za 48 dana

 

Kako biste izbegli duži proces obrađivanja vaše prijave ili odbijenicu, obavezno pripremite sve dokumente i informacije koje se od vas zahtevaju.

 

Koliko dugo možete ostati?

Studentska viza vam omogućava da boravite u Australiji tokom čitavog perioda u kojem ste upisani na studije odnosno do dana kada vam je viza izdata. Budući da je to privremena viza, period izdavanja zavisi od vrste kursa odnosno studija i njegove dužine. Možete je obnoviti više puta, ali uvek uz određene studije.

 

Studiranje u Australiji sa turističkom vizom

Da li znate da možete studirati u Australiji i sa turističkom vizom? Turističke vize za Australiju daju pravo nosiocima viza da studiraju. Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte.

 

Konsultacija za studentsku vizu za Australiju

Mi pružamo razne usluge, između ostalog i konsultacije za studentsku vizu za Australiju.

Ukoliko želite sami da radite na zahtevu za studentsku vizu za Australiju ili za bilo koju drugu vizu za Australiju i želite da imate što niže troškove, a opet želite stručnu pomoć, onda je konsultacija za Vas najbolja opcija.

Mi možemo u toku konsultacije da odgovorimo na sva Vaša pitanja, da proverimo svu Vašu dokumentaciju, savetujemo o prilaganju dodatne dokumentacije ukoliko je to potrebno, pregledamo Vaš zahtev.

 

Možete nam se javiti mejlom na info@baxvel.com ili popuniti upitnik na našem vebsajtu i dobićete od nas odgovor putem mejla.

Baxvel je jedina firma koja ima licenciranog migracionog agenta na području teritorije Republike Srbije.

Vera Radisavljević
Licencirani migracioni agent
Australijski advokat
MARN 1681254

Napomena: Ovaj tekst je pripremljen od strane licenciranog migracionog agenta, australijskog advokata Vere Radisavljević. Ovaj tekst ne predstavlja imigracionu asistenciju i ukoliko želite savet u vezi Vašeg slučaja, molimo Vas da nam se obratite na neki od dostupnih kontakata. 

najnoviji članci